7 maj 2023
14:00

Brunflo FK

Målrikt i vårens sista derbymatch! (Järpens IF - Brunflo FK)

Som väntat inledde Järpen tätt och intensivt vilket gjorde det extra skönt att vi nätade redan i första anfallet. Järpen är fortsatt inte alls ofarliga men öppnar upp ytor för oss såväl på kanterna som i djupled som vi nogsamt och med bitvis fint kombinationsspel utnyttjar och går till paus med en 3-0 ledning.

Övertygade om att Järpen skulle inleda andra halvlek hårt och spela lite på chans för att få till en snabb reducering och liv i matchen igen, pratade vi om att första 10 minuterna blir avgörande för matchens fortsatta utveckling. Extra skönt då att näta tidigt igen vilket inger lugn och trygghet vidare i matchen. Järpen kämpar vidare på matchen igenom men vi har full kontroll på matchen och spelar bitvis riktigt bra och siffrorna rinner iväg till en seger med hela 9-0 - ett resultat som inte helt speglar matchbilden, åtminstone inte första halvlek.

Grymt bra jobb matchen igenom av en matchtrupp som till stora delar var lite slitna efter fredagens match, men som ändå jobbar hårt i den 90 minuter vårvarma matchen.

Mål av Nike (x2), Becca (x2), Saga (x2) och matchens tre närvarande Emmor (H, W och S).

Nu laddar vi efter en drös bortamatcher upp för en vecka med dubbla hemmapremiärer; först serie- och hemmapremiär i division 3 på torsdag när Strömsund gästar oss, och till helgen hemmapremiär i div 2 när Selånger besöker Brulleborgen. Ses på IP till veckan!